zrin fest
GLINA - Četvrti ZRIN festival održat će se od 03. – 16. juna na nekoliko lokacija Banije u Sisačko-moslavačkoj županiji (Topusko, Glina, Brest Pokupski, Divuša, Hrvatski Čuntić) te u gradu Sisku.

Zrin festival posvećen je svima željnima avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, kao i izvorska voda koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banija je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje!

Multimedijalni Zrin festival održava se u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali puna dva stoljeća. Festival je pokrenut s ciljem prezentacije predivnih lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i osvještavanja o mogućnostima koje bogata kulturna baština i gotovo netaknuta priroda ovoga kraja pružaju općem razvoju Banije i Hrvatskog Pounja.

Ovogodišnje festivalsko izdanje otvara se u nedjelju, 03. lipnja koncertom sjajnog Hrvatskog baroknog ansambla u Topuskom, gradu koji zbog položaja na termalnim izvorima vode ove godine obilježava 200. obljetnicu osnivanja suvremenog lječilišta! Koncert otvorenja održat će se u 20 sati u Župnoj crkvi Pohoda BDM u Topuskom. Zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji i Turističkoj zajednici SMŽ, organizovan je slobodan prijevoz publike iz Zagreba u Topusko, a iz Siska u Divušu i Hrvatski Čuntić. Sve informacije možete pronaći na www.zrin-festival.com.


ZRIN festival -03.-16. juna 2018.
Topusko, Glina, Brest, Divuša, Sisak, Hrvatski Čuntić

03.06.2018. nedjelja / župna crkva Pohoda BDM, Topusko/ otvorenje festivala:
Hrvatski barokni ansambl

06.06.2018. srijeda / Knjižnica i čitaonica Glina
Promocija knjige mons. dr.sc. J. Batelje: Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca

07.06.2018. četvrtak / Kapela sv. Barbare, Brest
Vokalna sekcija FA Ivan Goran Kovačić Sisak

10.06.2018. nedjelja / župna crkva sv. Katarine
Anabela Barić, sopran
Erazem Grafenauer, lutnja

14.06.2018. četvrtak / Dvorana pape Ivana pavla II, Sisačka biskupija
Promocija knjige K. Gašljević Tomić: Selo i župa Viduševac
KUD “Viduševac”;

16.06.2018. subota / franjevačka crkva sv. Antuna Padovanskog, Hrvatski Čuntić
Zagrebački gitaristički trio
Darko Petrinjak
István Römer
Goran Listeš

AFTER ALL program / Glazbena škola Frana Lhotke, Sisak: 21.06.2018.
Danijel Detoni, klavirski recital
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc