gornja bucica
GORNJA BUČICA
- Naselje Gornja Bučica nalazi se na području grada Gline, nedaleko Slatine Pokupske. Na nadmorskoj visini od 173 m pruža se pogled na prekrasnu zelenu prirodu Banovine, no kao u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji tako se i u Gornjoj Bučici prosjek starosti stanovništva penje, a broj žitelja pada. Danas ih je jedva nešto malo preko 100, a jedan od njih je i devedesetpetogodišnji Josip Dobrenić, starac koji živi sam bez kune prihoda i kojemu tek ponekad navrati kćer. Situacija se promijenila prije par mjeseci, otkako je postao krajnjim korisnikom projekta “Zaželim i ostvarim”. Projekt je odobren u sklopu natječaja ”Zaželi – Program zapošljavanja žena” financiran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijedan je 2.533.364,48 kuna i na području grada Gline provodi ga Gradsko društvo Crvenog križa.

Projekt se uspješno provodi već sedam mjeseci. Zaposleno je 15 osoba: voditelj, administrator, 10 njegovateljica i tri gerontodomaćice. Posao se obavlja uspješno i djelatnice od planiranih 78 obilaze preko 100 krajnjih korisnika na području grada Gline. Kako se Projekt provodi na području naselja Gornja Bučica, pogledajte u video prilogu!

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc