manje oruzja manje tragedija
DVOR NA UNI - U sklopu nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija" policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su od 12. rujna do 9. listopada na području Gline, Vrginmosta, Dvora, Topuskog, Petrinje i Hrvatske Kostajnice proveli preventivne aktivnosti s ciljem edukacije građana o opasnostima od neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, kao i s mogućnošću dragovoljne predaje svih vrsta ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Preventivne akcije su zajedno s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje provedene u Osnovnoj školi Gvozd, Osnovnoj školi Vladimir Nazor Topusko, Srednjoj školi Petrinja te putem info-postava u Glini i Dvoru, kao i u Hrvatskoj Kostajnici tijekom manifestacije „Kestenijada 2018“. Prilagođena edukativna predavanja održana su za ciljanu skupinu i to za 100-tinjak učenika od 4. do 7. razreda, koji su uz prilagođenu prezentaciju pod nazivom „Znam što je, NE DIRAM, opasno je!“ i edukativne filmove „Bembo i prijatelji“ upozoreni na opasnosti od oružja i eksplozivnih sredstava te upoznati s postupanjem u slučaju pronalaska opasnih ili sumnjivih predmeta.

Učenicima i njihovim nastavnicima, kao i posjetiteljima info-postava, podijeljeni su promotivni materijali, s posebnim upozorenjima da ukoliko građani posjeduju nešto od ilegalnih minsko-eksplozivnih sredstava, oružja ili streljiva, isto predaju policiji, odnosno da nazovu njima nadležnu policijsku postaju i dogovore mjesto i vrijeme preuzimanja ubojitih sredstava, bez bojazni da će biti sankcionirani, što uostalom omogućava Zakon o oružju pojedinim svojim odredbama kojima je regulirana dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava.

Tijekom provođenja kampanji u Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici građani su iskazali želju za dragovoljnom predajom ubojitih sredstava te su policijski službenici od njih preuzeli 2 tromblonska nastavka za automatsku pušku, 3 spremnika za automatsku pušku, jednu ručnu bombu i 504 komada raznog streljiva.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc