Policija 3
PETRINJA/H. KOSTAJNICA
– U srijedu, 7. studenoga oko 14 sati u Petrinji je zatečen 71-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 0,92 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim traktorom i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla i dok na snazi ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima ove kategorije. Uhićen je i doveden na nadležni prekršajni sud uz optužni prijedlog podnesen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Noćas, 8. studenoga pedesetak minuta iza ponoći, na graničnom prijelazu u Hrvatskoj Kostajnici, na izlazu iz Republike Hrvatske je upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracija pristupio 42-godišnji hrvatski državljanin pod vidnim utjecajem alkohola. Ponuđeno mu je alkotestiranje i utvrđeno 2,23 promila alkohola, slijedom čega mu je odbijen izlazak iz države te je do otriježnjenja zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom prekršajnom sudu, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Podsjećamo kako su povodom predstojećeg „Martinja“, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka, najavili da će svoje aktivnosti usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Pojačane aktivnosti početi će se provoditi u petak, 9. studenoga i trajat će do ponedjeljka, 12. studenoga. U to će vrijeme biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače te će na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc