policija
GLINA
– Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Utaja poreza ili carine.

Njega se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva u Glini od početka 2015. do kraja rujna iste godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo, netočno iskazao podatke koji se odnose na obračun poreza na dodanu vrijednost, odnosno koristio je oslobođenje od plaćanja poreza na dodanu vrijednosti (pretporez) suprotno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Na taj je način Državni proračun Republike Hrvatske oštetio za oko 1.700.000 kuna, slijedom čega su zbog navedenog kaznenog djela on i trgovačko društvo, kao pravna osoba, kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc