Mehino stanje 1
VELIKA KLADUŠA - Vijeće srpske nacionalne manjine za područje Karlovačke županije sa Udrugom antifašista općine Vojnić organiziralo je 13.8.2016.godine pomen za žrtve ustaškog zločina na "Mehinom stanju". Parastos žrtvama je obavljen u hramu sv. Georgija u V.Kladuši kojeg su predvodili protojerej Karađorđe Derajić i jerej Željko Vidaković.

Mehino stanje je područje uz granicu Hrvatske i BIH na kojem su postavljena 3 spomenika koja podsjećaju na mučenje i svirepo ubijanje oko 4200 djece, žena i staraca sa područja sela oko Velike Kladuše i Korduna. O vremenu i načinu ubijanja na Mehinom stanju, govorio je Sulejman Mehmedagić, 92-godišnjak, profesor u penziji, učesnik NOR-a, predsjednik udruženja ABNOR-a u Velikoj Kladuši.

Skup su uz mještane Kladuše i Korduna popratili vijećnici VSNM Karlovačke županije, predsjednik Općinskog Vijeća Vojnića Dragan Bjelivuk, zamjenik načelnika Vojnića Nikica Škrgić i zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević.

Mehino stanje 2
Mehino stanje 3
Nakon parastosa položeni su vijenci kod jednog od spomen obilježja, a skupu su se obratili predsjednik Udruge antifašista općine Vojnić Nikola Pavić i predsjednik VSNM Karlovačke županije Mićo Zatezalo.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc