rade matijas komemoracija
BEOGRAD
- "Bez ljudi, sve je samo mrtvo slovo na papiru" - govorio je Rade Matijaš, dugogodišnji dopisnik "Večernjih novosti" iz Knina sve do 1995, i kulturni pregalac, od kojeg su se danas na komemoraciji u Udruženju novinara Srbije oprostili kolege, prijatelji, kumovi.

- Odlazak Radeta je naš veliki i nenadoknadiv gubitak. Bio je sinonim Udruženja Demokratske inicijative za Knin i veliki borac.

Čovek velikog znanja, optimizma, lucidnosti... - rečeno je danas na komemoraciji. - Njegov pozitivan duh i energija sve su nas nadahnjivali. Bio je duša od čoveka, pravi prijatelj, brinuo o porodici, poznanicima, uvek spreman da svima pruži pomoć.

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik "Novosti" Rade Brajović istakao je da je Matijaš bio prvi koji je svoje pero usmerio u odbranu srpskog naroda i na tome je svesrdno istrajavao. Sa novinarskom legendom Knina tužni skup se oprostio pesmom "Kad oblaci krenu s mora", koju je znao da naruči na "Sijelu tromeđe", festivalu koji je osnovao u rodnoj Strmici, a izvele su je Svetlana Spajić i Dragana Tomić.

Sahrana je u ponedeljak u rodnoj Strmici.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc