Milojko
BEOGRAD
- Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i Udruženje Srba iz Hrvatske Nјegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve čestitaju BOŽIĆ i Božićne praznike kao i pravoslavnu Novu godinu.

Zahvalni smo Nјegovoj svetosti na očinjskim savjetima i brizi za izbjegle, prognane i raselјene kako iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, tako i sa Kosova i Metohije. Ovo nam daje dodatne snage da se sa još više entuzijazma i vjere uhvatimo u koštac sa brojnim problemima koji još uvijek muče izbjegličku populaciju, a posebno Srbe koji su izbjegli ili prognani iz Hrvatske.

Želimo Nјegovoj Svetosti dobro zdravlјe na dobrobit naše Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji ni po koju cijenu neće se odreći Svetosavlјa – jedine istinske vrednosti koja nas je održala i sačuvala i koja će nam osvjetlјavati put i u budućnosti. Posebno želimo da se zahvalimo na trudu i očinjskoj brizi svim našim arhijerejima i sveštenstvu u onim eparhijama i parohijama u kojima se još uvijek naš srpski narod tretira građanima drugog reda.

Uz pomoć Gospoda nadamo se i želimo da se svi izbjegli, raselјeni i prognani vrate na svoja vjekovna ognjišta uz pozdrav:

MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI
VAISTINU SE RODI

Predsjednik Asocijacije
Milojko Budimir, prof.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc