bager
ZADAR - Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv pedesetsedmogogodišnjeg Dragana Č. iz tog grada zbog sumnje da je srušio temelj kuće u mjestu Crno koju je Centralna kancelarija za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske gradila za srpske povratnike.

Dragan Č. optužen je da je 6. marta prošle godine iznajmio građevinsku firmu koja je po njegovom nalogu u ulici Ive Mašine u Zadru bagerom uklonila i porušila temelje kuće u izgradnji za porodicu Veselke M, prenosi portal „Zadarski.hr“.

Zadranin se tereti da je time Centralnu kancelariju za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske oštetio za vrijednost obavljenih radova u iznosu od oko 5.800 evra, kao i Veselku M. i njenu porodicu.

Draganu Č. je izrečena posebna obaveza da Centralnoj kancelariji nadoknadi trošak u pomenutom iznosu, dok je Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru za ovog Zadranina predložilo kaznu zatvora od pet mjeseci, uslovno na dvije godine.

Ovog Zadranina je policija prijavila 28. marta 2017. godine, kada je na prvom ispitivanju potvrdio da je iznajmio bager i srušio izgrađeno na zemljištu kako bi ga, navodno, doveo u prvobitno stanje.

On je tada ispričao da je smatrao da je u pravu i da je nekretnina njegova, jer ju je prije 20 godina kupio od Petra Š, protiv kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru i sud vode više postupaka radi prodaje nekretnina mimo volje vlasnika, prenose hrvatski mediji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc