aleksandar stankovic
ZAGREB
- Autor emisije "Nedeljom u dva" Hrvatske radio-televizije, Aleksandar Stanković završio je današnju emisiju apelom da se suzbije širenje mržnje u medijima.

Stanković poručuje da nije normalno da za psovanje i pretnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru niko ne odgovara.

"Država može i mora sankcionisati medije koji dopuštaju i podstiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose pretnje moraju biti kažnjeni", rekao je Stanković.

"Evo predloga, kada se preti, kada se huška i drastično vređaju drugi ljudi - zabranite sve komentare ispod tekstova na mesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite sa 100.000 kuna, neće se ponavljati", smatra Stanković.

Osim toga, Stanković je apelovao na Sabor, hrvatsku Vladu, političke stranke i Hrvatsko novinarsko drštvo da zakonskim predlogom o elektronskim medijima stanu na kraj "netrpeljivosti u medijima".

Na kraju emisije podigao plakat na kojem je pisalo "Zaustavite mržnju u medijima".
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc