Vučić
BEOGRAD - Porodice zatočenih i nestalih hrvatskih veterana, kao i udruženja civilnih ratnih stradalnika tokom rata u Hrvatskoj sledeće nedelje će se odazvati na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštio je Savez udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Kako se navodi u saopštenju, oni će na sastanku ponovo zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama koje se, kako se tvrdi, nalaze u različitim arhivima u Srbiji, prenosi Hina.

U saopštenju se kaže da će porodice nestalih hrvatskih veterana i civila "još jednom pokušati argumentovano da zatraže od predsednika Srbije Vučića ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rešavanju toga otvorenog pitanja između dve države".

Vučić je tokom nedavne posete Zagrebu rekao da će sledeće nedelje primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske.

"Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala rešenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo", rekao je Vučić u ponedeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Hina navodi da će se sastanku odazvati predstavnici Saveza udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruženja u sastavu Saveza, predstavnici Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika rata u Hrvatskoj i Udruženja dece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc