Miodrag Linta
BEOGRAD
- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da odluka zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnice protiv 22 Srbina za ratni zločin protiv hrvatskih civila u tri zapadnoslavonska sela Čojlug, Balinci i Četekovac 1991. godine predstavlja najnoviji vid pritiska na Srbe u Hrvatskoj.

Kako je naveo u saopštenju, to je još jedan u nizu dokaza da je hrvatsko pravosuđe etnički motivisano jer gotovo ništa ne čini da se procesuiraju brojni zločini protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika tokom 1991. godine u zapadnoj Slavoniji i širom Hrvatske koje su počinili pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih snaga.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv "osmorice komandanata i 14 pripadnika srpskih paravojnih jedinica koje tereti za ratni zločin protiv hrvatskih civila na području slavonskih sela Čojlug, Balinci i Četekovac".

Oni su optuženi da su u tim selima "u septembru 1991. ubili 20 civila i dva ratna zarobljenika", prenosi Hina.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc