krnjak sdss
KRNJAK - U prisustvu 9-oro od ukupno 10 vijećnika krajem prošle sedmice održana je 11. sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine u općini Krnjak. Na sjednici kojoj je predsjedao predsjednik Vijeća Ilija Matijević jednoglasno su usvojeni Završni račun i Izvještaj o radu za 2017. godinu. Raspravljalo se takođe i o radu radnih tijela Vijeća i planiranim aktivnostima u narednom tromjesečju.

Prisutni su informirani o gostovanju delegacije Vijeća na 30. jubilarnoj „Kordunaškoj večeri – Saboru Kordunaša“ u Beogradu, 10. marta 2018., o toku sakupljanja potpisa za manjinsku incijativu „Milion potpisa za raznolikost u Evropi“, te o načinu pomoći folklornoj sekciji krnjačkog Pododbora SKD „Prosvjeta“ u nabavci odgovarajuće obuće.

Najveći broj članova Vijeća uključujući i predsjednika Matijevića su članice i članovi Samostalne demokratske srpske stranke.

Takođe prošle sedmice općinska uprava na čelu sa načelnikom Dejanom Mihajlovićem (SDSS) koji je koordinirao nadležnim službama spriječila je poplavu koja je ozbiljno prijetila dijelovima Krnjaka, Donjeg Budačkog i Budačke Rijeke. Uslijed jake i učestale kiše, te porasta vodostaja potoka Rijeka prijetila je opasnost po ljude i njihovu imovinu.

Kako je jutros za stranačku press službu rekao zamjenik načelnika Ilija Matijević intervencijom 10 operativnih vatrogasaca i izradom „zečijih nasipa“ od vreća s pijeskom koje su prevožene s „punionice“ u Vojniću, onemogućeno je razlijevanje potoka po okolnim kućama. Tom prilikom korišteni su prvi put stroj “kombinirka” i kamion kiper iz voznog parka DVD-a.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc