borislav mikelic
BEOGRAD
- Borislav Mikelić, bivši premijer Republike Srpske Krajine, preminuo je u Beogradu u 79. godini života.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Krajine bio je od 21. 4. 1994. do 27. 7. 1995. Dugo godina je bio generalni direktor "Gavrilovića" iz Petrinje.

Rođen je 13. septembra 1939. godine u Dobrilju pored Kostajnice u BiH. Tokom Drugog svjetskog rata, njegova uža i šira porodica teško je stradala, kako u Jasenovcu, tako i u direktnim likvidacijama. Kao siroče, odrastao je u sirotištima u Sloveniji i Hrvatskoj. Pored ovih okolnosti, uspio je steći zvanje grafičkoga inženjera. Radio je kao ručni slagar, tehnički rukovodilac i rukovodilac "Privreda" u Petrinji, a predsjednika Skupštine opštine Petrinje bio je od 1978. do 1982. godine. Bio je i direktor mesne industrije Gavrilović u Petrinji i u tom je razdoblju bio i predsjednikom uprave fudbalskog kluba Mladosti i tada je klub ostvario svoj najveći uspjeh u istoriji - plasman u Drugu saveznu ligu.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno obavljeno.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc