Miodrag Linta
BEOGRAD
- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je da Vrhovni sud Hrvatske ukine prvostepenu presudu od 15 godina na koju je osuđen Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, i predmet vrati na ponovno suđenje.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Miodrag Linta traži da Vrhovni sud Hrvatske ukine pritvor Kapetanu Draganu, jer se već gotovo 12 godina nalazi u zatvoru, što je mnogo više od dve trećine kazne.

"Presuda Županijskog suda u Splitu iz septembra prošle godine kojom je Kapetan Dragan osuđen na 15 godina je bila politička i nepravedna. Odbrana Kapetana Dragana je nedvosmisleno dokazala da on nije kriv ni po jednoj tački optužnice i da nije počinio ratni zločin", smatra Linta.

Jasno je, kaže, da se radi o političkom procesu, jer je Kapetan Dragan bio simbol borbe krajiških Srba protiv proustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio razbijanje Jugoslavije i stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc