sasa kosanovic
ZAGREB
- Hrvatska-radio televizija je, prema odluci suda, dužna da na posao vrati novinara Sašu Kosanovića, koji je pre dve godine dobio otkaz, a obrazloženje je da je takva odluka doneta nezakonito.

Novinar Saša Kosanović je na Fejsbuk profilu objavio da je dobio pravosnažnu presudu suda, na osnovu koje HRT mora hitno da ga vrati na posao.

"O raspletu ove tragikomedije, pokorno ću javljati i dalje", napisao je Kosanović.

Kosanović je na HRT-u otkaz dobio zbog učestvovanja u filmu "15 minuta - Masakr u Dvoru".

On je tada izjavio da je službeno dobio redovan otkaz zato što, kako tumači poslodavac, nije imao pisanu dozvolu generalnog direktora HRT-a Gorana Radmana za rad na filmu u danskoj produkciji, koji se bavi zločinom u Dvoru.

"Poslodavac tumači da sam se bavio novinarskim istraživačkim poslom na tom filmu i da je film nešto što i sam HRT proizvodi, pa sam mogao da radim isto to na HRT-u", izjavio je Kosanović.

Istovremeno je tvrdio da se na HRT-u u to vreme, zapravo, vršila hajka na njega i da se samo tražio formalan razlog za otkaz.

Film je izazvao brojne kontroverze, posebno među ratnim veteranima.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc