ilustracija
Stanovi za izbjeglice u Novim Banovcima
Stanovi za izbjeglice u Novim Banovcima
BEOGRAD
- U Beogradu je potpisan ugovor o izgradnji 194 stambene jedinice u devet opština u Srbiji namenjenih izbeglicima iz Hrvatske i BiH.

Ugovor su potpisali v. d. direktora "Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" Dragan Katuca i predstavnici odabranih izvođača radova, u okviri petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

U Loznici će se graditi 60 stambenih jedinica, Kruševcu 40, po 20 stambenih jedinica u Požarevcu i Ubu, 16 u Mionici, 15 u Svilajncu, 12 u Žabarima, šest u opštini Malo Crniće i pet stambenih jedinica u Krupnju.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora iznosi blizu 3.983.000 evra bez PDV-a.

U okviru petog potprojekta planirana je izgradnja ukupno 1267 stambenih jedinica od toga je 270 stanova u beogradskom naselju Kamendin, čija je izgradnja u toku.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodica u regionu.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc