szs pomoc krajini
BEOGRAD
- Jedno od najugroženijih područja na kojima srpski narod i pored svih preživljenih nesreća i dalje živi, jeste područje Krajine. Rešeni da se aktivno posvetimo pomoći višedetnim porodicama na tom području, u kojem po poslednjem popisu, živi oko 190.000 Srba, prvu akciju pomoći sproveli smo davne 2009. godine, a od tada, pa zaključno sa 2015. godinom, širom Dalmacije, Korduna, Like i Banije isporučena je pomoć u visini od 120.000 evra.

U proteklih 6 godina, uz nemerljivu pomoć sveštenstva i monaštva eparhija Dalmatinske i Gornjokarlovačke, pomognute su 123 porodice, a izvršeno je 170 akcija isporuke pomoći, što jasno govori da je veliki broj porodica bio pomognut više puta.

U redovnim Božićnim i Vaskršnjim akcijama isporučivana je najrazličitija pomoć, od građevinskog materijala i stoke za uzgoj, do poljoprivrednih mašina, osnovne bele tehnike i nameštaja.


Nažalost brojni su problemi sa kojima se suočava naš narod na prostoru Krajine, a koji nisu samo ekonomske prirode. Svakako i da nebriga matice i potpuno odsustvo ove teme iz domaće javnosti dodatno otežavaju okolnosti.
 


Svojim aktivnostima na području Krajine želimo prvenstveno da obezbedimo kvalitetniji život srpskim porodicama i njihovoj deci, da im omogućimo opstanak na njihovim vekovnim ognjištima, a istovremeno da im pokažemo da nisu zaboravljeni i da još uvek ima ljudi širom sveta voljnih da im pomognu.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc