univerzitet u ns
VUKOVAR - Maturanti škola sa nastavom na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu koji žele da studiraju na univerzitetu u Novom Sadu ili Beogradu mogu da se prijave u Odbor za obrazovanje Zajedničkog veća opština gde će dobiti sve informacije i pomoć pri upisu na željeni fakultet.

Zajedničko veće opština, kao i ranijih godina do sada, u želji da pomogne budućim studentima koji su u Hrvatskoj završili školovanje na srpskom jeziku, obavilo je razgovore sa nadležnim ministarstvom u Republici Srbiji i postiglo dogovor koji će budućim studentima, nakon što polože prijemne ispite, pomoći da ostvare pravo na upis na fakultete kao budžetski studenti.

Radi lakšeg upisa i kasnijeg zapošljavanja ZVO predlaže upis na Filozofski fakultet i studije srpskog jezika i književnosti, na Prirodno-matematičkom fakultetu studije matematike, fizike i hemije, kao i Fakultet tehničkih nauka, Poljoprivredni i Ekonomski fakultet.

Čestitamo svim maturantima uspešan završetak srednjoškolskog obrazovanja i želimo im što bolji rezultat na državnoj maturi i upis na željeni fakultet.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc