adp u rs 1
BEOGRAD
- Udruženje izbeglih, raseljenih i doseljenih lica "Zavičaj" u okviru projekta "Sprovođenje anti - diskriminacinih politika u Republici Srbiji" koji sprovode Kancelarija za ljudska i manjinska prava sprovodi program pod nazivom "Sprečimo diskriminaciju izbeglih i raseljenih primenom pozitivnih propisa Republike Srbije i EU.

Partneri na ovom projektu su Zavičajno udruženje Banijaca Beograd i Udruženje Egzodus - 90 Čukarica.

Na skupu pored mnogobrojnih predstavnika Udruženja bili su prisutni i narodni poslanici profesor doktor Ljubiša Stojmirović i Aleksandar Čotrić, predstavnici Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstavnici gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Na skupu su dominirale teme vezane za diskriminaciju ove ciljne grupe kako u zemljama porekla, EU, tako i matičnoj zemlji.

adp u rs
Teme koju su predstavili diskutanti na bile su elementi diskriminacije penzionera, ratnih vojnih veterana, izbeglih i raseljenih te nesprovođenje već potpisanog Bečkog ugovora o sukcesiji posebno Aneksa G i nepoštovanju imovinskih, stečenih i statusnih prava.

Ponuđena su i određena rešenja ovih problema. Na kraju skupa usvojeni su i zaključci koji će biti prosleđeni javnosti, a udruženja i partneri pozvali su sva udruženja kojima je patriotizam i istinska borba za prava svog naroda na prvom mestu da se ujedine jer su na skupu prepoznate iskrene namere prisutnih.

Pojedini predstavnici koji ovu nesreću koriste za svoju promociju na istom skupu su i prozvani. Na kraju skupa koji je i prozvan "NEMOJTE O NAMA BEZ NAS" upriličen je i skroman koktel.

Od medija bili su prisutni RTRS i RTS te portali, Žig-info i Banija Online.

Udruženje Zavičaj se zahvaljuje svima koji su svojim učešćem i dolaskom doprineli uspešnoj organizaciji skupa.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc