Nemacka pomoc
ZAGREB
- U okviru već od ranije pokrenute, blagoslovom Mitropolita Porfirija, humanitarne akcije prikupljanja pomoći socijalno ugroženim pravoslavnim srpskim porodicama na području Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, u sredu, 14. decembra 2016. godine dopremljena je pomoć iz Nemačke u vidu hrane, namirnica i sredstava za higijenu, javlja Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

Pomoć su prikupili pravoslavni Srbi iz dijaspore, sa područja parohije za Švarcvald i Filingen-Šveningen, na čelu sa svojim revnosnim pastirom i parohom protoprezviterom Milenkom Markovićem, a pod budnim okom i brižnim staranjem i rukovodstvom njihovog Arhipastira, Episkopa frankfurtskog i sve Nemačke gospodina Sergija. U akciju su se uključili i đaci gimnazije iz Filingen-Šveningena, kao i mnogi drugi stanovnici ovoga prelepog gradića na brdu Švarcvald.

Vladika Sergije je u pratnji prote Milenka i dvojice parohijana iz Filingen-Šveningena, dopratio kamion sa humanitarnom pomoći i uručio je Mitropolitu Porfiriju i sveštenstvu Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, kako bi se ona podelila svima kojima je potrebna.

Mitropolit Porfirije se zahvalio Vladici Sergiju i proti Milenku što su prepoznali značaj pokrenute humanitarne akcije i uključili se u nju kako bi ona zaživela i postala trajan proces. Vladika Sergije je naglasio da je ovo samo početak i da će se uskoro i druge parohije sa područja Eparhije frankfurtske i sve Nemačke uključiti u ovu blagoslovenu inicijativu.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc