Most na Maloj Utinji
Most na Maloj Utinji
LASINJA - Početkom novembra okončani su radovi na sanaciji mosta preko Male Utinje u Lasinjskom Sjeničaku, u općini Lasinja. Potok Mala Utinja je granica između općine Lasinja te naselja Donji i Gornji Sjeničak u sastavu grada Karlovca.

Uslijed dugotrajne upotrebe i neadekvatnog održavanja, mostom se više nije moglo prometovati te je Županijska uprava za ceste izvršila sanaciju mosta. Na otprije izbetonirane nosače na obalama potoka, postavljeni su veći čelični noseći profili, a na njih je postavljena nova drvena konstrukcija, ograda i po mostu nove hrastove daske za prolazak vozila.

Ova županijska cesta povezuje Karlovac preko Banskih Moravaca sa Lasinjskim Sjeničakom te dalje sa Donjim i Gornjim Sjeničakom, Trepčom, Abezom i općinom Vrginmost. Izvedeni radovi su vrijedni 170 hiljada kuna, a financirali su ih u jednakim iznosima Županijska uprava za ceste i Grad Karlovac. Rekonstrukcijom i sanacijom ovog mosta ukupna nosivost je povećana sa deset na trideset tona što će olakšati promet stanovništvu, javlja "Portal Novosti".
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc