parastos potkozarje
Šezdesetdevetero djece Potkozarja starosti od tri mjeseca do tri godine umrlo je u radnim logorima kod Noskovačke Dubrave, od kolovoza do prosinca 1942. godine, i sahranjeno na Pravoslavnom groblju u blizini rijeke Drave. Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica organizirala su u petak, 8. prosinca, komemoraciju ispred spomenika umrloj djeci. Parastos je služio otac Pavle, iguman Manastira svetog Nikole a sasluživali su oci iz Slavonske eparhije.

Nakon parastosa i polaganja vijenaca na komemorativnom skupu govorili su Milan Šapić, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru, Branko Jurišić, voditelj ureda SNV-a, Igor Pavković, zamjenik župana Androvića te Zlato Uglješić i Branko Karamarković iz Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Čađavica.

parastos potkozarje1
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc