Banija Subotica paketici 18
SUBOTICA - U organizaciji Zavičajnog udruženja "Banija", Subotica organizovana je podjela božićnih paketića 05. januara na otvorenom univerzitetu u Subotici.

Priređen je prigodan program sa recitacijama djece i nastupom učenica muzičke škole u Subotici.

U prisustvu preko stotinu članova udruženja i djece podjeljeno je šezdeset paketića.

Zavičajno udruženje "Banija" Subotica, od svog osnivanja 2012. godine, ima za cilj da okupi sve svoje Banijce i druge zemljake na području Subotice i okoline, te da svi zajedno neguju kulturu i tradiciju srpskog naroda prognanog sa vjekovnih ognjišta, na prostorima gdje sada žive, te da kroz djelovanje raznih sekcija kao što su folklorna, muzička, pjevačka, sportska to prenesu našoj djeci i budućim generacijama.

Takođe, jedan od ciljeva je da pruža pomoć članovima i njihovim porodicama u ostvarivanju prava zapošljavanja, školovanja, zakonskih prava kao i materijalnu pomoć.


Ciljevi udruženja su i da radi na informativnom i edukativnom planu obrazovanja dece i mladih radi očuvanja naše tradicije i običaja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc