kuca
BAČ
- U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa (RSP) svečano je uručen 21 ugovor za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sa prebivalištem na teritoriji opštine Bač.

Finansijska sredstva u iznosu od 231 hiljade evra za kupovinu 21 seoske kuće sa okućnicom obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Izbegličkim porodicama dodeljeno je po 11 hiljada evra od čega je 9 500 evra opredeljeno za kupovinu seoskih domaćinstava, a takozvani mali grant od 1 500 evra namenjen je opremanju seoskih kuća. Potprojekat 5 RSP vredan je ukupno 46,7 miliona evra. Od te sume, odobrena međunarodna donatorska sredstva čine 36,3 miliona evra, a kontribucija Republike Srbije je 10,4 miliona evra.

Pored domaćina RSP događaja Borislava Antonića, predsednika opštine Bač, korisnicima su se obratili i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije, Ivan Gerginov, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Duško Ćutilo i visoki zvaničnici međunarodnih institucija, Brigite Kuhar, predstavnica EU Delegacije, Sem Hili, regionalni koordinator za izbeglice u Američkoj ambasadi, Džozef Melot, zamenik šefa misije OEBS i Andrej Kazakov, šef operacija u predstavništvu UNHCR u Srbiji.


Događaju su takođe prisustvovali predstavnici ambasade Slovačke Republike, na čelu sa zamenikom ambasadora, gospodinom Igorom Vencelom kao i predstavnici Jedinice za upravljanje projektima.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc