Sastanak predstavnika Demokratskog saveza Srba sa predstavnicima ambasade Republike Srbije u Zagrebu
IDC2
ZAGREB - U Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu, na osnovu ukazane potrebe, održan je radni sastanak sa predstavnicima Republike Srbije na kome su između ostalih prisustvovali Jovica Radmanović predsjednik DSS-a, Siniša Ljubojević, dr.Dušan Bjelajac predsjednik DSS-a Sisačko moslavačke županije.

Na sastanku je iznesen pregled aktuelnog nezadovoljavajućeg stanja u kojem se našla srpska zajednica u Hrvatskoj. Posebno je istaknuto zabrinjavajuće stanje oko pokušaja nelegitimnog uzurpiranja pojedinih srpskih institucija od strane raznih udruženih interesnih grupacija, te loše opće ekonomsko i socijalno stanje.Ukazano je na hitnu potrebu oko daljnjih aktivnosti oko pronalaženja načina za održivost srpske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Ukazano je na neodrživo stanje iz domena: Revitalizacije,održavanja,popravka, stavljanja u funkciju socijalne i ostale infrastrukture(društveni domovi, domaćinstva bez struje, vode, sanitarija.itd..), neodrživo stanje istorijske građe, spomeničke baštine, spomenika kulture, crkava, grobalja, neodrživa je i nikakva ili vrlo slaba zastupljenost Srba u državnim i javnim službama, prema ustavnom zakonu u sudstvu, organima uprave, kulturi, zdravstvu i profesionalnim udruženjima.

Reintegracija Srba u hrvatsko društvo se uopće ne odvija niti na jednom nivou. Neodrživ je i nikakav nivo potrebnog zapošljavanja u sektoru privrede radno sposobnog stanovništva u općinama gdje su na vlasti srpski predstavnici.

Iskazana je hitna potreba povezivanja privrednika i investitora u regionu i šire. Potreba osnivanja elektroničkih medija u svrhu pravovaljanog informisanja zajednice iz domena sveobuhvatnih sfera života,stanje i očuvanje materijalne (kulturne i prirodne) te nematerijalne kulturne baštine i ostale potrebe srpske zajednice u Hrvatskoj.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc