plaski copy
PLAŠKI
- Za razliku od mnogih drugih, većih i bogatijih općina i gradova, Općina Plaški na najmlađima doista ne štedi pa je osim naknade za novorođenčad od 5.000 kuna, osigurala i besplatnu prehranu za sve učenike tamošnje škole.

Njih 140 tako ima svakodnevno svježi obrok, pripremljen u školskoj kuhinji, opremljenoj i uređenoj po svim standardima prije nešto više od tri godine.

– Općina to financira sa 14.000 kuna mjesečno, što je, sigurni smo, itekako dobro uložen novac jer je za djecu, kaže načelnik Pero Damjanović.

Dodaje da, nakon što su riješili prehranu, namjeravaju i osigurati učenicima besplatne udžbenike. No, dok ne budu mogli to učiniti za sve učenike, od jeseni će besplatne knjige čekati prvašiće.

– Za sad smo svim učenicima osigurali bilježnice, od nove školske godine ćemo udžbenike za učenike prvog razreda, a s vremenom planiramo i za učenike svih ostalih razreda, najavljuje Damjanović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc