ugovori za izgradnju 350 stanova za izbjeglice
BEOGRAD
- Zamenica komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Dragan Katuca uručili su u Klubu poslanika ugovore gradonačenicima, predsednicima opština i predstavnicima jedinica lokalne samouprave za projektovanje 350 stambenih jedinica za izbeglice, u okviru potprojekta 7, Regionalnog stambenog programa.

Stanovi će se graditi u deset gradova i opština: 133 u Beogradu , 94 u Novom Sadu, 36 u Pančevu , 20 u Smederevu, 15 u Pećincima, 15 u Smederevskoj Palanci, 14 u Vrbasu, 10 u Kraljevu, 7 u Varvarinu i 6 u Kučevu.

Projektovanje navedenih stambenih jedinica predviđeno je u okviru Potprojekta 7, dok je njihova izgradnja predviđena u okviru Potprojekta 9, Regionalnog stambenog programa.

Rok za izgradnju je do kraja 2020. godine čime će se trajno zbrnuti još 350 ugroženih izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc