vucic u vrginmostu copy
VRGINMOST - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova poseta Hrvatskoj bila od izuzetnog značaja i da postoje oblasti u kojima će se u kratkom vremenskom periodu postići značajni rezultati.

"Očekujemo veće poverenje hrvatskih vlasti i Srba, veću podršku, veće uključivanje u rad državnih organa, rešavanje otvorenih problema za pripadnike srpske zajednice. Mi smo spremni da pomognemo", kazao je Vučić novinarima u Vrginmostu, sumirajući posetu Hrvatskoj.

PONOSAN SAM ŠTO PONOSNO NOSITE SRPSKO IME I PREZIME

Na kraju razgovora sa Srbima u Vrginmostu predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je ponosan što ponosno nose svoje ime i prezime.

“Hoću da vam se zahvalim, jer je interes Srbije je da živite na svojim ognjištima, da čuvate svoje kuće i porodice”, rekao je on dodavši da Srbija može pre svega da pomogne ozbiljnom i odgovornom politikom.

VUČIĆ SRBIMA U VRGINMOSTU: DA S PONOSOM NOSITE SVOJE SRPSKO IME...

Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima iz Hrvatske sa kojima se sastao u Vrginmostu.

Vučić je rekao da je Srbija spremna da sve ono što traži za srpske građane u Hrvatskoj obezbedi Hrvatima, kao i drugim maninskim zajednicama u Srbiji, i više od reciprociteta, kako je rekao.

DONACIJA VOZILA

Aleksandar Vučić je obećao pomoć Općini Dvor u vidu sanitetskog vozila i traktora dok će Vrginmost i Vojnić dobiti nekoliko vozila različitih namena. 

SRBIJA ĆE STIPENDIRATI 25 SRPSKE DECE DA NASTAVE ŠKOLOVANJE


Predsjednik Vučić u posjeti porodici Lapčević
Predsjednik Vučić u posjeti porodici Lapčević
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima u Vrginmostu da se ne obaziru na uvrede, kao što su kvalifikacije da su četnici, te ukazao da se mora činiti sve kako bi se zaustavilo iseljavanje.

Predsednik Srbije danas je u Vrginmostu obećao da će Srbija obezbediti stipendije za 20 -25 mladih, đaka odlikaša, iz srpskih socijalno ugroženih porodica.

"GURAĆEMO" PITANJE PENZIJA,IAKO NEMA VOLJE U HR VLADI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas u razgovoru sa Srbima u Vrginmostu da će Srbija učiniti sve da se reši pitanje isplate njihovih penzija za period od 1995. do 1998, uprkos nepostojanju dobre volje sa hrvatske strane.

To je, rekao je Vučić, bilo jedno od pitanja u razgovorima u Zagrebu.

VUČIĆ I SRBI: SRBIJA ĆE POMOĆI PROJEKTIMA I FINANSIJSKI

Predsednik Srbije razgovarao je sa Srbima u Vrginmostu, a prva njihova pitanja predsedniku odnosila su se na težak ekonomski i socijalni položaj i da bi im dobrodošla pomoć u vezi sa izradom projekata i planova kako bi se iskoristio potencijal koji taj kraj ima.

Kako su rekli, nemaju nijednog projekta, nisu osetitli ništa od toga što je Hvratska već godinama član EU i ništa nisu dobili iz tih fondova.

SRBI I VUČIĆ O PRUGAMA...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa Srbima u Vrginmostu, da je Srbija, zbog nezainteresovanosti ranijih hrvatskih vlasti, bila naterana da radi na modernizaciji pruge prema Budimpešti, pa će sada dobar deo saobraćaja biti izmešten prema Beču, umesto da ide preko Zagreba i Ljubljane.

On je izrazio zadovoljstvo što je hrvatska strana sada pokazala interes da se rekonstruiše pruga Beograd-Zagreb.

SPREMNI SMO DA DAMO HRVATIMA SVE ŠTO TRAŽIMO ZA SRBE

Predsednik Srbije Aleskandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna da sve što traži za Srbe u Hrvatskoj da i Hrvatima u Srbiji - "bez ikakvih problema, istog sekunda".

"Da ne pričamo da to mora da da agencja, komisija, sveti Petar... ne. Sve što tražimo za vas, mi smo spremni istog sekunda da učinimo za Hrvate, ne samo po meri reciprociteta, već smo spremni da uradimo i više. Želimo da se svi građani osećaju u Srbiji kao kod kuće", rekao je Vučić u Vrginomostu tokom razgovora sa meštanima.

"Spremni smo financirati rad srpskih radiostanica u Hrvatskoj da Srbi mogu slušati svoje vijesti, na svojem jeziku, uz svoju muziku, samo tražimo od Hrvatske dozvolu za rad”, dodao je.

VUČIĆ ŠKOLI "GVOZD":ZA POČETAK DESET LAP TOP RAČUNARA

vucic vrginmost skola
Srpski predsednik je u Vrginmostu ranije danas posetio porodicu Lapčević, Predraga i Draganu, i njihovo troje dece, Aleksandra, Vesnu i Zorana. Vučić im je doneo prigodne poklone. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je i Osnovnu školu "Gvozd" u Vrginmostu, kojoj je poklonio deset lap top računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen.

U informatičkom odeljenju, Vučić je razgovarao sa učenicima kojI su mu pomoću mikrobita napisali: "Hvala na donaciji".

VUČIĆ O POSETI HR: MOGU REĆI DA SAM ZA SADA ZADOVOLJAN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji drugog dana posete Hrvatskoj boravi u Vrginmostu, gde živi i srpsko stanovništvo, izjavio je da je za sada zadovoljan i da očekuje da mnogo toga promenimo u budućnosti".

"Mogu za sada reći da sam zadovoljan i da ocekujem da mnogo toga promenimo u buducnosti", kratko je komentarisao posetu Hrvatskoj Vučić za regionalnu N1 tv.

LINTA: PRVI PROBLEM - ZAPOŠLJAVANJE

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ukazao je danas da su preostali Srbi u Hrvatskoj suočeni sa teškom situacijom i da se svakodnevno bore za svoja prava.

On je, prilikom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima u Vrginmostu, ukazao da je prvi problem zapošljavnje.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc