SRETENJE UZ TABLETE
Ambasade Republike Srbije i Opština Inđija donirali su tablete učenicima bogoslovije u manastiru Krka i onima s područja Ervenika
tableti za ucenike
Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić 15. februara je najboljim učenicima bogoslovije u manastiru Krka i Predragu Burzi, načelniku općine Ervenik, uručila desetke tableta. Uručenju je prisustvovao i predsjednik općine Inđija Vladimir Gak, koji je uključen u akciju.

Kako je za Novosti rekao Burza, u općini će se formirati komisija koja će odlučiti kojim će se učenicima koji pohađaju školu u tom kraju dodijeliti donirani tableti.

- Naša općina s Inđijom ima bratski odnos i oni nam često pomažu i doniraju potrebne stvari. Tako su nam prije nekog vremena donirali pet motornih pila koje koristimo za javne radove - rekao nam je Burza.

U Razgovoru s Nemanjom Milojevićem, šefom kabineta predsjednika općine Inđija, doznali smo kako ta općina često sudjeluje u humanitarnim akcijama jer, među ostalim, na njenom području živi veliki broj ljudi koji su tokom rata 1990-ih izbjegli iz svojih domova.

- Opština Inđija pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Stalo nam je da pomažemo ljudima koji žive u predelima gde situacija nije na zavidnom nivou. Kad god nas neko zamoli za pomoć, mi delujemo i nastojimo da je realizujemo – rekao je Milojević.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc