uzuz
BEOGRAD
- Uprava za upravne poslove MUP-a odbila je da podrži amandman koji je predložio narodni poslanik Miodrag Linta da se riješi problem više od 5000 Srba porijeklom iz Hrvatske koji zbog pogrešno upisanog državljanstva, ne mogu da ostvare pravo na hrvatsko državljanstvo. Zbog toga prilikom glasanja u Skupštini koje je održano u četvrtak, 22. marta nije usvojen njegov amandman kojim bi se omogućilo da gore navedeni građani zadrže državljanstvo Srbije, i istovremeno da dobiju hrvatsko državljanstvo.

S tim u vezi Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) radi na rješavanju hrvatskog državljanstva za građane rođene u Srbiji između 1977. i 1991. godine, a čija su oba roditelja iz Hrvatske. Iz Udruženja pozivaju pomenute građane da se radi pomoći  jave na email Ekpertne grupe za državljanstva: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Misija Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti - UZUZ je puno uspostavljanje i razvoj vladavine prave, poštovanje i unapređivanje pravnog okvira, kao i pozitivan uticaj na pravnu praksu iz perspektive ustavnosti, zakonitosti i zaštite osnovnih prava.

U ostvarivanju svoje misije UZUZ sprovodi mnoge aktivnosti poput iniciranja postupka pred Ustavnim sudom, sprovođenja nadzora nad poštovanjem ustavnosti i zakonitosti, ostvarivanjem pravnih standarda u praksi i stanjem ljudskih prava, izrade prijedloga i nacrta opštih propisa i javnih politika, pokretanja inicijative i pružanja ekspertske podrške u vezi sa unapređivanjem ustavnog i zakonodavnog okvira i drugo.

Sve aktivnosti Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti sprovodi profesionalno koristeći stručnost eksperata sa najvišim kvalifkacijama, znanjima i vještinama specijalizovanih za oblast različitih grana prava, uporednog prava, marketinga, društvenog aktivizma, lobiranja i medija.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc