pakracka sela
PAKRAC - Pakrac je jedan od gradova u Hrvatskoj na čijem području neka od sela (Bjelajci, Cikote, Rogulje i Jakovci) i dalje nemaju električnu energiju. Stoga je upravo na inicijativu HEP – ODS-a i zamjenika gradonačelnice Grada Pakraca Nikole Ivanovića, održana 09.05.2018. godine radna posjeta HEP ODS-a Pakracu i selima bez struje.

U navedenim selima delegaciju HEP ODS-a koju su činili Branko Jurišić, koordinator programa za reelektrifikaciju SIO (HEP ODS), Krešimir Ugarković, direktor sektora za imovinu HEP ODS-a i Željko Sokodić, direktor HEP ODS Elektra Križ, dočekao je zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca Nikola Ivanović (SDSS) i proveo kroz sela.

Radna posjeta je iskorištena da se pregledaju nekada planirane trase dalekovoda i provjeri stanje terena ali i da se razgovara s stanovništvom i poljoprivrednicima koji rade u navedenim selima. Stanovnici sela pod Psunjom jednoglasno su istakli potrebu reelektrifikacije i da bi ih i više živjelo u selima da im se riješi ovaj veliki problem.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo ponovnim pokretanjem pitanja reelektrifikacije pakračkih sela i kroz razgovor ukazano na modalitete realizacije ovog značajnog projekta za Pakrac. U najkraćem roku pristupiti će se izradi projektne dokumentacije za reelektrifikaciju sela koja će biti gotova do 9. mjeseca ove godine i koja će predstavljati osnovu za izvođenje radova.

Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca istaknuo je da je ovo važno razvojno pitanje za Pakrac zbog velike količine zemljišta I mogućnosti za razvoj OPG-ova ali i pitanje rješavanja obaveza države prema povratnicima osiguravanjem elementarnih uslova za život.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc