osnazivanje zena
NOVI SAD
- Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima dodelio je prve ugovore o ekonomskom osnaživanju žena iz izbegličkih i raseljeničkih porodica sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Jednokratnu i bespovratnu pomoć čija je ukupna vrednost četiri miliona dinara dobile su 23 korisnice iz Novog Sada, Zrenjanina, Inđije, Srbobrana, Pančeva i Stare Pazove i to za nabavku alata i opreme za zapošljavanje ili razvijanje delatnosti kojima se već bave, poput trgovine, poljoprivredne proizvodnje itd.

Događaj svečanog uručenja ugovora se održao u velikom holu Pokrajinske Vlade a ugovore su korisnicama uručili Direktor Fonda Duško Ćutilo i Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić. Ovom događaju je prisustvovao i pomoćnik Komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc