Petar Ivković
Petar Ivković
Petar Ivković
SJENIČAK
- Dok su pripadnici Omladinske mreže Srba u Hrvatskoj prije tri tjedna vrijedno čistili okoliš oko nekadašnje OŠ Sava Mrkalj u Sjeničaku, srpski aktivist Petar Ivković pretraživao je očišćeni okoliš škole.

- Pretpostavio sam i sam da se tu mora naći nešto vrijedno. Tako sam pronašao školski dnevnik za treći i četvrti razred OŠ Sava Mrkalj, područna škola Prkos, za školsku godinu 1981./82. Razrednik je bio Ljuban Vrga. Pronašao sam također razrednu knjigu s detaljnim planom rada i planom nastave za pojedine predmete - kaže Ivković. Tu je bio i udžbenik biologije na ćirilici za peti razred, autora Dr. Budislava Tatića i Vladimira Đorđevića, izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Beograda za 1989. godinu. Pronađene knjige uručio je Arhivu Srba u Hrvatskoj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc