Dva miliona kuna za razvoj srpske zajednice
ZAGREB - U Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu juče su potpisani ugovori o kapitalnim ulaganjima za 30 projekata u funkciji razvoja srpske zajednice, poput društvenih domova, škola i prostorija za rad vijeća. SNV je ugovor potpisao sa Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH. Sredstva od 2.210.000 kuna osigurali su Klub zastupnika SDSS-a i Vlada RH.

Novac ove godine uvećan za 800. 000 kuna biće dodijeljen općinskim manjinskim vijećima. Između ostalih, 100 000 kuna dobilo je VSNM Virovitičko podravske županije za projektnu dokumentaciju za gradnju Srpskog kulturnog centra u Slatini, a značajna sredstva dobit će i Okučani za gradnju dvorane.

Generalni sekretar SKD Prosvjeta Slobodan Živković potpisao je ugovor u vezi sanacije krova i djelomičnog uređenja interijera Prosvjetine zgrade u Preradovićevoj 21 u Zagrebu. Prosvjeta će u tu svrhu dobiti 134.000 kuna.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc