pomoc akademcima ns
NOVI SAD
- Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo, uručili su danas ugovore o dodeli jednokratne finansijske pomoći najuspešnijim studentima osnovnih akademskih studija iz izbegličkih i raseljeničkih porodica u Vojvodini.

Novčanu pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara dobilo je 100 najboljih studenata osnovnih akademskih studija na teritoriji AP Vojvodine.

"Do sada su tu pomoć dobijali učenici srednjih škola, od kojih su neki možda danas sa nama. Prvi put ove godine, obezbeđena je i jednokratna pomoć od po 30 hiljada dinara za 100 najuspešnijih akademskih građana iz izbegličkih porodica u 27 vojvođanskih opština", izjavio je ovom prilikom Milićević i dodao da je to nova mera u nizu programa podrške koje Pokrajinska vlada realizuje u cilju poboljšanja uslova života izbegličke populacije.

Direktor fonda Duško Ćutilo izjavio je da se, u protekle dve godine, budžet Fonda stalno povećavao, što ukazuje na pozitivan odnos Pokrajinske vlade prema svim programima podrške ovom delu našeg stanovništva.

Studente je pozdravio i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić, a prisustvovali su pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević i predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih organa.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc