svjetski dan izbjeglica ns
NOVI SAD
- Povodom svetskog dana izbeglica u holu Pokrajinske Vlade upriličena je svečana dodela ugovora o pomoći porodicama izbeglica sa teritorije AP Vojvodine. Tom prilikom je uručen 71 ugovor i to 32 ugovora o pomoći dodelom građevinskog materijala za završetak započete gradnje ili adaptaciju stambenog objekta i 39 ugovora o ekonomskom osnaživanju izbeglica kroz dohodovne aktivnosti.

Ukupna vrednost pomoći iznosi 20 miliona dinara. Ugovore su uručili Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo i Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović. Događaju je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

"Fond je ove godine uveo niz novina u svoj rad a sve to zahvaljujući dodatnoj finansijskoj podršci Pokrajinske Vlade. Po prvi put smo uveli program bespovratne pomoći u građevinskom materijalu, zatim program ekonomskog osnaživanja žena iz izbegličkih porodica kao i program finansijske pomoći studentima.

Ove godine planiramo i raspisivanje javnog poziva za dodelu seoskih kuća sa okućnicom. Po prvi put će kroz ovaj program pomoć biti bespovratna u vrednosti od milion dinara po porodici." istakao je Ćutilo.

"Pokrajinska Vlada će nastaviti da povećava finansijski iznos sredstava neophodan za sve aktivnosti Fonda. Ovaj posao se neće završiti dok ijedna porodica, iz ove kategorije, bude imala potrebu za ovom vrstom pomoći" rekao je Predsednik Mirović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc