Hrvatski sabor
BEOGRAD
- Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje neprihvatljvim odluku troje srpskih poslanika SDSS-a u Hrvatskom saboru da budu uzdržani tokom glasanja o novom Zakonu o pravima branitelja iz Domovinskog rata. U navedenom zakonu stoje dvije velike laži tj. da je na Hrvatsku izvršena agresija od strane Srbije, Crne Gore, JNA i dijela srpskog naroda u Hrvatskoj, kao i da je Hrvatska vodila odbrambeni i oslobodilački rat. Zbog navedenih laži poslanici SDSS-a su morali da glasaju protiv pomenutog zakona.

Prava je istina da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na JNA i srpski narod u Hrvatskoj, kao i na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske. To potvrđuje i pravosnažna presuda Haškog tribunala šestorici bivših lidera tzv. Herceg Bosne, ali i prvostepena presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču.

Linta podsjeća da su dvije velike laži iz novog zakona o braniteljima doslovno prepisane iz Deklaracije o domovinskom ratu koju je Hrvatski sabor usvojio 2000. godine. Većinu u Hrvatskom saboru tada je činila tzv lijeva koalicija na čelu sa SDP-om Ivice Račana. Dakle, novi zakon o braniteljima nije ništa novo i neočekivano od strane zvaničnog Zagreba i samo predstavlja nastavak neprijateljske politike Hrvatske prema Srbiji i srpskom narodu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc