dss
ZAGREB
- Iako su mnogi upozoravali da se milioni kuna poreznih obveznika uplaćenih na račun udruženja „Srpsko narodno vijeće“ troše ne transparentno, te da ih koristi SDSS u političke svrhe, niko nije reagovao.

Demokratski savez Srba poziva na odgovornost predsjednika SDSS-a i SNV-a Milorada Pupovca, zbog zloupotrebe novčanih sredstava namijenjenih srpskoj zajednici putem udruženja „Srpsko narodno vijeće“. Slučaj Obrovac isplivao je u javnost, ali mi se pitamo za koliko takvih slučajeva javnost ne zna.

Pred svake lokalne ili parlamentarne izbore sredstvima SNV-a kupuju se „socijalni paketi“, bijela tehnika i dijele Srbima po ruralnom području. Svaki put desetak dana prije nekih izbora, navodi se u saopštenju Demokratskog Saveza Srba do kojega je došlo poslije teksta objavljenog u Večernjem listu u kojem je bilo riječi o kupovini glasova Srba u Obrovcu.

Iz DSS navode kako od osnivanja ukazuju na političku uzurpaciju SNV-a, SDSS-a i Milorada Pupovca, od ne spojivosti dužnosti (predsjednik SDSS i SNV), političke tiranije, ličnim interesima vezane saradnje sa svim vladajućima u zadnjih 20 godina. Dodaju i kako su mediji sada odradili tuđi posao i da imamo situaciju kada prvi put postoje ozbiljne tvrdnje da su SDSS i lokalni HDZ izvršili udar na demokratiju i Ustav RH koji demokratiju definira temeljnom vrijednosti političkog sistema.

Iako su mnogi upozoravali da se milioni kuna poreznih obveznika uplaćenih na račun udruženja „Srpsko narodno vijeće“ troše ne transparentno, te da ih koristi SDSS u političke svrhe, niko nije reagovao.

Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da se prestane davati milione kuna SNV-u koje su namijenjeni za unapređenje položaja srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, a koji se godinama čini se troše u političke svrhe. Oni koji dobijaju taj novac, troše ga kupujući glasove, a zatim kukaju kako narod nema struje i vode. Na taj način manipulišu Srbima, hrvatskom javnošću i institucijama, stoji u saopštenju DSS-a.

Traže i da novac koji izdvaja Vlada RH za poboljšanje položaja srpske zajednice u Hrvatskoj bude utrošen za poboljšanje komunalne infrastrukture (vode, struje i asfalta) u povratničkim sredinama, projekte ekonomske revitalizacije povratničkih krajeva, razvijanju udruženja i srpskih institucija, te za institucionalno obrazovanje na srpskom jeziku i pismu.

– Davati jednom udruženju, u ovom slučaju SNV-u, u petnaest godina oko 200 milijona kuna ocjenjujemo samo kao plaćeno pokriće za ne rješavanje problema srpske zajednice, zaključuju iz DSS-a.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc