dss dodik
BANJALUKA
- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je sastanke na marginama 1. Foruma dijaspore, sa predstavnicima predstavnicima dijaspore iz Francuske, predstavnicima dijaspore iz Švedske i Danske, i predstavnicima političkih partija Srba iz Makedonije i Hrvatske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa predstavnicima dijaspore iz Francuske, predsjednikom Saveza Srba u Francuskoj Romeom Miloševićem, zamjenikom gradonačelnika Epone Ivicom Jovićem, univerzitetkim profesorom i geopolitičarem Aleksi Trudom, i osnivačem nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arnom Gujonom.

Predsjednik Dodik se zahvalio sagovornicima za učešće u 1. Forumu dijaspore, ističući da cijeni njihov doprinos organizovanju Srba i čuvanju srpskog identiteta u Francuskoj.

Sagovornici su izrazili želju za što tješnjom saradnjom, na svim nivoima, između Republike Srpske i srpske dijaspore u Francuskoj.

Tokom sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima dijaspore iz Švedske i Danske, razgovarano je o daljem unapređenju saradnje institucija Republike Srpske i srpskih udruženja iz Švedske i Danske.

Predsjednik Dodik je upoznao sagovornike i sa aktuelnim pitanjima u Republici Srskoj, ističući da Srbi Republiku Srpsku doživljavaju kao odraz svoje slobode.

Delegaciju dijaspore iz Švedske i Danske su činili predstavnici Srpskog Saveza iz Švedske Tomislav Čolić i Srđan Mlađenović, Milan Vukašin iz Eparhije britansko-skandinavske, predstavnik nevladine organizacije „Biro Republike Srpske u Švedskoj“, i predstavnik srpske zajednice iz Danske Boro Stanković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa predstavnicima političkih partija iz Makedonije i Hrvatske, Ivanom Stoiljkovićem iz Demokratske partije Srba u Makedoniji, Gordanom Jović-Stojkovski iz Nacionalnog savjeta Srba u Makedoniji, Srđanom Milakovićem i Boškom Gverom iz Demokratskog saveza Srba Hrvatske.

Predsjednik Dodik je istakao da su ovakvi susreti veoma značajani jer se može razgovarati o statusu srpske nacionalne zajednice u rasejanju, te artikulisati na jednom mjestu šta bi to bio zajednički interes.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc