sdss glina
GLINA
- Gradska organizacija SDSS-a Glina u posljednjih dva mjeseca bogatija je za dvadesetak novih članica i članova, rekao je sinoć u Sisku na sjednici Izvršnog odbora Županijske organizacije Sisačko-moslavačke županije predsjednik glinskog ogranka stranke Željko Gavrilović.

“Obavio sam stotinjak neposredenih razgovora, obišao postojeće i potencijalne nove članove. Sve upoznao sa značajem, potrebom i neophodnošću postojanja jake srpske stranke u Glini. Nakon svih turbolencija koje smo imali od lokalnih izbora na ovamo svega četvoro dosadašnjih članova odlučilo je da ne želi više biti u članstvu i to su potpisanom izjavom potvrdili, rekao je Gavrilović. “Ali zato”, dodao je, imamo dvadesetak novih sunarodnika u SDSS-u, te još čekam desetak koji su uzeli pristupnice ali i ostavili vrijeme za razmišljanje”, rekao je. Prema njegovim procjenama ukupan broj članova SDSS-a u Glini biće iznad 70!

Ukupno članstvo u Glini biće organizovano u pet Mjesnih organizacija; Glina, Dragotina, Mali Gradac, Vlahović i Selište, a Skupština GO SDSS Glina u čiju će pripremu biti uključeni svi članovi, odlučeno je sinoć, biće održana 11. maja tekuće godine. O procesu osnivanja Mjesnih organizacija danas će u Glini sa Gavrilovićem razgovarati predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman i predsjednik Županijske organizacije Branko Jovičić.

Osim Gline analizirana je situacija i aktivnosti u ostalim opštinskim i gradskim organizacijama koje djeluju unutar ove županijske. Tako će vanredna Skupština Opštinske organizacije u Majuru biti održana 18. maja najavio je predsjednik organizacije Đuro Jančić. Nakon toga slijede preostale Skupštine u Donjim Kukuruzarima, Petrinji i Kutini.

Izvršni odbor je jednoglasno donio odluku o formiranju Kluba vijećnika u Skupštini Sisačko-moslavačke županije. Uz dvoje vijećnika naše stranke u klubu će djelovati dvoje vijećnika HNS-a i jedan vijećnik “MB 365-Stranka rada”. “Imati klub vijećnika u Skupštini znači imati veći manevarski prostor u radu Skupštine, a time i kvalitetnije opravdati ukazano nam povjerenja birača, rekao je predsjednik županijske organizacije i jedan od dvoje vijećnika u Skupštini Branko Jovičić.

Na sjednici je bilo riječi o doprinosu organizacije u sakupljanju potpisa za “manjinsku inicijativu” prema EU, te ocijenjeno kako je doprinos od prikupljenih 500-injak potpisa bogao biti i značajniji! Potpredsjednica organizacije Mirjana Oluić informisala je o veoma uspješnoj tribini o Istanbulskoj konvenciji održanoj prije desetak dana u Sisku, a Petar Samardžija iz GO SDSS Hrvatska Kostajnica prenio je pozitivne utiske sunarodnika nakon što su članovi saborskog Kluba naše stranke posjetili ovu sredini u toku klizišta i poplava.

Sjednica je održana po Planu rada ove organizacije u kojem stoji da će se sjednice županijskog nivoa održavati najmanje jednom u 45 dana. Zadnje je održana 6. februara u Vrginmostu.

U radu sjednice učestvovao je predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke Boro Rkman.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc