pupovac
ZAGREB
- Poslanik i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac prekinuo je svoje izlaganje u parlamentu zbog dobacivanja opozicionih poslanika, nakon što je spomenuo "Bljesak" i "Oluju".

Milorad Pupovac je podržao Dragana Jelinića za novog državnog tužioca i upozorio da treba obezbediti veća finansijska sredstva za rad tužilaca i obezbediti da budu oslobođeni pritisaka.

"Klub SDSS-a očekuje da u tom pitanju nema ni podsticaja ni ometanja, a, nažalost, mnogi predmeti za ratne zločine čekaju i kada je u pitanju 'Bljesak', gde niko nije odgovarao niti za jedan zločin počinjen prema srpskim civilima, i kada je u pitanju 'Oluja', kada niko nije odgovarao ni za masovne progone i ubistva", rekao je Pupovac, preneo je Jutarnji list.

Na pomen ratnih operacija hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", tokom kojih je iz Hrvatske proterano više stotina hiljada Srba, desničari u Saboru su negodovali i dobacivali Pupovcu, pa je on prekinuo svoje izlaganje.

Iz saborske opozicije, naime, juče su ocenili neozbiljnim izbor Jelinića za državnog tužioca u poslednjem trenutku, ističući da to ostavlja sumnju u nezavisno pravosuđe.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc