sdss
ZAGREB - Povodom jučerašnjeg saopštenja Demokratskog saveza Srba (DSS) u kome se tvrdi da se iz optužbi bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić stječe utisak da je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac različitim ustupcima i uslugama zadužio pojedine utjecajne pripadnike političke i gospodarske elite u Hrvatskoj, a zauzvrat dobio poluge za održavanje neprikosnovenog položaja među Srbima i njihovim institucijama, oglasila se Samostalna demokratska srpska stranka saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Povodom današnjeg medijskog napada Demokratskog saveza Srba (DSS), marginalne stranke manjinske i ukupne političke scene u Republici Hrvatskoj, na predsednika SDSS-a prof. dr. Milorada Pupovca, smatramo da pojedini mediji previše pažnje poklanjaju onima koji su apsolutno bez ikakvog utjecaja na političkoj karti. Gotovo da su na nivou „statističke greške“!!!

Saopštenje DSS u kojem predsednika Pupovca bez ikakvih dokaza javno sumnjiče za, kako kažu, nepoštene poslovne odnose sa Ivicom Todorićem u „Tesla banci“, samo je jedno u nizu kojim žele diskreditovati i Pupovca i SDSS. Današnjim saopštenjem, kao i svim prethodnim pokušajima, jedino što će jasno javnosti pokazati je činjenica da između DSS-a i desničarskih stranaka u RH nema razlike pošto i jedni i drugi, svako na svoj način, rade na razbijanju srpskog nacionalnog, kulturnog, duhovnog i drugog jedinstva. Što SDSS pokušava graditi i gradi, DSS pokušava razgraditi i razbiti!!!


Smeta im SDSS, smeta im danas univerzitetski profesor Pupovac, a ranije dr. Vojislav Stanimirović jer su mudrom politikom omogućili mirnu reintegraciju i ostanak Srba u RH, intezivno se zalažu za povratak izbjeglica, za i obnovu i razvoj povratničkih sredina, dosledno provođenje Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama i sveukupno što bolji položaj srpske zajednice i normalizaciju odnosa s matičnom državom.

Ovakve članstvom malobrojne i značajem minorne stranke koje politička terminologija kvalifikuje „kombi partijama“ neće narušiti ugled ni predsednika Pupovca ni Samostalne demokratske srpske stranke. To pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj znaju i za razlliku od DSS-ovih političkih marginalaca, nam daju podršku svih ovih 20 godina!!!"
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc