Darinko Dumbović
PETRINJA/ZAGREB –
Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Narodne stranke Reformisti i nezavisnih zastupnika u Hrvatskom saboru zatražili su da se u Državnom proračunu za 2019.godinu osiguraju sredstva za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj Hrvatskoj za što bi, prema njihovom izračunu, bilo potrebno oko 200 milijuna kuna.

U navedenom saborskom Klubu smatraju kako nije u redu da djeca koja žive u bogatijim gradovima dobiju besplatne udžbenike, a ostala djeca, koja su u siromašnijim krajevima, to nemaju. Podržavajući zahtjev o udžbenicima, Darinko Dumbović, saborski zastupnik i petrinjski gradonačelnik iz redova Reformista je kazao da su besplatni udžbenici za osnovnoškolce potreba koja je u interesu cijele Hrvatske.

Dumbović je između ostaloga tražio da se u Državnom proračunu za iduću godinu osigura novac za projektiranje brze ceste od Kupe do Une u Sisačko-moslavačkoj županiji, što će najvjerojatnije učiniti i podnošenjem amandmana.

“Točno je, tražim projektnu dokumentaciju za brzu cestu čvor “Mošćenica” što je kroz Prostorni plan Grada Petrinja predviđeno da završi s rotorom u području Mošćenice, što da bi svakako bi bilo potrebno planirati kroz plan Hrvatskih autocesta Zagreb, odnosno da se izradi idejno rješenje i Studija utjecaja na okoliš kako bi se stekli uvjeti za idejni projekt i lokacijsku dozvolu”,čvorište Stupno — Mošćenica“, kazao je Dumbović.

Objašnjava da ako se ide s idejom brze ceste treba ići s inicijativom za izmjenom Županijskog prostornog plana i Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske i Programa prostornog razvoja Republike Hrvatske kako bi kao brza cesta prešla u nadležnost Hrvatskih cesta.

“Nemojte zaboraviti na moju podršku ovoj Vladi zadnje dvije i pol godine i koja nije nikad bila upitna. Treba znati da nisam nikad ništa tražio za sebe već za svoj grad Petrinju i područje Sisačko-moslavačke županije za koje znamo da je zapušteno, napušteno i trajno zaostaje u razvoju. Neke sam stvari uspio realizirati upornošću i kontaktima sa relevantnim ministarstvima i nadležnim institucijama, kao što je povratak Suda u Petrinju, no na žalost, ostalo je puno obećanja koja su i na tome ostala. Razlog tome vidim u činjenici da ta obećanja u stvari nisu kvalitetno nadzirana i praćenja kroz rad institucija i ministarstava ali i kroz niže razine. Ne krijem određeno nezadovoljstvo, izgubio sam puno vremena i puno je toga ostalo nedorečeno a bez ikakvih rezultata. Zato i sada poručujem predsjedniku Vlade, dajem do znanja, da postoje projekti i potrebe građana Sisačko-moslavačke županije koji su, određeni prioritet, od kojeg ne smijemo odstupiti, što će se indirektno odnositi i na podršku Proračuna i Vlade. Očekujem podršku cijele županije i svih saborskih zastupnika iz Županije Sisačko moslavačke jer autocesta do Siska i brza cesta do Petrinje donosi brži razvoj“, kazao je Dumbović.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc