plandiste 2015
PLANDIŠTE
- Dana 04.10.2015. godine održan je tradicionalni 13. Festival "Krajiški biseri" 2015 u Plandištu ,a u organizaciji ZUK "Nikola Tesla" Plandište, na čelu sa predsjednikom Nikolom Vezmarom.

Ženska pjevačka grupa "Banija" iz našeg Zavičajnog udruženju Banijaca, potomaka i prijatelja Banije, sudjelovala je u takmičarskom i revijalnom dijelu festivala i sa ponosom ističemo da je naša ženska pjevačka grupa "Banija" u sastavu Marijana Borković, Mara Putnik, Joka Pušonja i Nada Ćulibrk osvojila bronzanu medalju, odnosno, 3. MJESTO NA FESTIVALU "KRAJIŠKI BISERI".

Pored ženske pjevačke grupe "Banija" na seminaru u okviru 13. Festival "Krajiški biseri" 2015 Plandište pod nazivom "Nematerijalno kulturno nasleđe Srba Krajišnika" učestvovao je još jedan naš član Rade Putnik sa prof. dr. Dimitrijem Golemovićem sa radnom temom : "Rade Putnik - lik jednog narodnog svirača" , kao i u revijalnom dijelu kao učesnik i svirač na tamburici.

U izložbenom dijelu manifestacije sudjelovala je i naša članica udruženja, Marijana Borković, sa svojim slikama - pirografikama ikona.
Sa ponosom ističemo da je sudjelovanjem naših predstavnika na 13. Festivalu "Krajiški biseri" 2015 u Plandištu prezentovana Banija i naši banijski običaji na vrhunskom nivou.
Uz članice pjevačke grupe "Banija" i Radu Putnika,na manifestaciji su bili prisutni i naši Banijci Miloš Bajić, član Upravnog odbora Udruženja Banijaca Beograd, sa suprugom, zatim Miloš Kordić, naš najpoznatiji pisac sa suprugom te Miroslav Kovjanić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja Banijaca, kao počasni gosti.

Udruženje banijaca Beograd
Predsednik Udruženja Banijaca Beograd

Milan Žunić s.r.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc