Plandiste 2016 37
PLANDIŠTE - Dana 2.10.2016. održan je XIV festival ''Krajiški biseri'' u Plandištu u organizaciji Zavičajnog udruženja Krajišnika ''Nikola Tesla''. Na takmičenju je učestvovalo 20 grupa iz svih krajeva Srbije, pronoseći zvuke krajiške pjesme i muzike. Festival je bio na visokom nivou, jer su se ocjenjivali svi elementi od pokreta na pozornici, izgleda narodne nošnje, do izvođenja pjesme. Pored žestoke konkurencije, naša ženska pjevačka grupa ''Banija'' osvojila je 1. mjesto sa izvornom pjesmom ''Uranačka pjesma''.

Želja za pobjedom, trud i volja, bili su posvećeni našoj dragoj koleginici i vođi ženske pjevačke grupe, Marijani Borković.

Ženska grupa je pjevala za nju i njen što brži oporavak i povratak. Drago nam je da smo uspjeli bar malo da je usrećimo.

U ime Zavičajnog udruženja Banijaca želeo bih da se zahvalim našem domaćinu, gospodinu Nikoli Vezmaru, na dobrodošlici, lijepoj organizaciji i još ljepšem druženju.

Predsednik UO Miroslav Kovjanić


Ostale fotografije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI
Foto: Sabina / Banija Online
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc