bg sajam knjiga
BEOGRAD - Srpsko kulturno društvo „Zora“ Knin-Beograd i Udruženje Srba iz Hrvatske u Beogradu, izdavači s najdužom tradicijom i najvećim brojem naslova o izbjeglištvu i onom što mu je prethodilo, obnovili su tradiciju predstavljanja svojih izdanja na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Izbor knjiga ova dva izdavača, koji i dalje ne mogu da snose makar i one minimalne troškove predstavljanja na sajmu su, zahvaljujući pomoći drugih izdavača i organizacija s kojima sarađuju, predstavljena na tri štanda na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Na štandu Društva “Sveti Sava” se, po sajamskim cijenama, mogu kupiti novi brojevi zbornika Udruženja Srba iz Hrvatske, časopis Kninska Krajina 7, knjiga Mirka Bjelanovića “Razbijanje SFRJ I Građanski rat u Hrvatskoj”, zbornik “Jovan Rašković u vremenu I sjećanju” (izdanje Srpske čitaonice “Jovan Rašković” Beograd), “Sudbina Krajine” Srđana Radulovića, i još nekoliko novijih izdanja Udruženja Srba iz Hrvatske i SKD “Zora” Knin-Beograd.

Na štandu Uprave MIP za dijasporu i Srbe iz regiona (Hala 4), gdje je izloženo nekoliko naslova knjiga ova dva izdavača objavljenih u 2016. i u prethodnoj godini, izdavačka djalatnost duga više od četvrt vijeća biće predstavljena u srijedu, 26. oktobra u 12 sati. Tematski okvir promocije su knjige koje govore o životu u povratničkim sredinama u Republici Hrvatskoj.

“Zorina” i izdanja Udruženja Srba iz Hrvatske, predstavljena su i na reprezentativnom štandu Republike Srpske na ovom sajmu (Hala 3).

Štand Društva “Sveti Sava” iz Beograda, je tradicionalno, u prolazu između hale 1 i hale 4 (u neposrednoj blizini štanda DIC “Veritas”).
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc