sk
BEOGRAD – Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na štandu izdavača iz dijaspore i regiona, 26. oktobra su predstavljena nova izdanja Srpskog kulturnog društva „Zora“ Knin-Beograd i Udruženje Srba iz Hrvatske u Beogradu. Tom prilikom je istaknuto da su to izdavači s najdužom tradicijom i najvećim brojem naslova o izbjeglištvu i onom što mu je prethodilo. Ova dva izdavača, koji su najčešće suizdavači, su gostovanjem na štandu Društva “Sveti Sava” i izborom najnovijih izdanja predstavljenim na nastupu Republike Srpske i na štandu Uprave za dijasporu, obnovili tradiciju da su njihova izdanja dostupna čitaocima posjetiocima Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Program za inostranstvo Radio-televizije Srbije i Internet radio 2m snimili su na štandu Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova priloge o ovim izdavačima. Između ostalih, za RTS je govorio književnik Miloš Kordić, čiji su roman “Daždevnjak” objavili SKD Zora Knin-Beograd i Udruženje Banijaca, prije dvije godine.

Na štandu Društva “Sveti Sava” se, po sajamskim cijenama, mogu kupiti novi brojevi zbornika Udruženja Srba iz Hrvatske, časopis Kninska Krajina 7, knjiga Mirka Bjelanovića “Razbijanje SFRJ I Građanski rat u Hrvatskoj”, zbornik “Jovan Rašković u vremenu I sjećanju” (izdanje Srpske čitaonice “Jovan Rašković” Beograd), “Sudbina Krajine” Srđana Radulovića, i još nekoliko novijih izdanja Udruženja Srba iz Hrvatske i SKD “Zora” Knin-Beograd.

Štand Društva “Sveti Sava” je, tradicionalno, u prolazu između hale 1 i hale 4 (u neposrednoj blizini štanda DIC “Veritas”).
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc