15 krajiski biseri 5
PLANDIŠTE
- Članovi Upravnog odbora i ženska pjevačka grupa Banija,  "Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije" prisustvovali su i učestvovali na jubilarnom 15. festivalu "Krajiški biseri" u Plandištu.

"Krajiški biseri“ su takmičarski festival koji njeguje izvorne pjesme i tradicionalni način pjevanja Srba Krajišnika. Cilj festivala je očuvanje, njegovanje i prezentacija krajiškog izvornog pjevanja i prenošenje ovih jedinstvenih vokalnih i vokalno-instrumentalnih oblika na mlađe generacije.

Prvo mjesto na ovogodišnjem festivalu osvojila je ženska pjevačka grupa Akademskog društva "Novi Beograd" - Visoke turističke škole Novi Beograd, drugo mjesto pripalo je muškoj pjevačkoj grupi KUD "Batajnica", a treće banijskoj ženskoj pjevačkoj grupi KUD "Prigrevica" - Prigrevica.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc