Pruga
KRALJEVO
- Ljubav prema Baniji i zavičaju Veljko Ostojić pretočio je u knjigu "Pruga". Kroz život jedne porodice prije rata, mučnih 90-tih godina ovaj Žirovčanin opisuje sudbinu cijelog naroda. Veljkova velika želja je da se ova priča, za koju je napisao scenario nađe i na velikom platnu, ali nedostatak novca je velika prepreka.

"Moja knjiga i scenario za igrani film "Pruga" govori o jednoj ljubavnoj priči u vihoru rata, o radniku i seljaku koji se uvijek mučio i u ratu i miru. Priča govori o besmislenosti rata na našim prostorima gdje su sve tri zaraćene strane izgubile tim ratom." - kaže Veljko.

KESTENJAC

"Dio knjige i filma se dešava u našem Žirovcu. Dok se u knjizi nalazi originalan naziv sela, zbog pravila scenarija, za potrebe filma morao sam da Žirovac preimenujem u Kestenjac po kestenima u našem kraju." - otkriva nam Veljko.
Veljko ne skriva da mu je potrebna finansijska pomoća za ovaj projekat. Najsrećniji bi bio kada bi mogao sam da izgura ovu zamisao do kraja kao što je sam finansirao i izdavanje knjige "Pruga". Zainteresovanost za knjigu je ogromna ali trenutno Veljko nije u mogućnosti da štampa novi tiraž. Svakodnevno dobija poruke od naših zemljaka koji naručuju knjigu ali zbog pomenutih problema nije u mogućnosti da ih ispoštuje. Nažalost ni od lokalnih vlasti i nekih izdavačkih kuća nije imao razumijevnja.

Ali i pored svega, Veljko je i dalje optimističan.

"Nadam se da će moji Žirovčani i Banijci biti ponosni na svoga zemljaka, jer u jednim skromnim uslovima moga života želja mi je bila da napišem i opišem naš rodni kraj, vredne ljude i domaćine koji su preko noći morali da napuste svoja ognjišta i da odu u nepoznato. Scenario za film je urađen sa puno rada i odricanja kako bi naši životi jednog dana osvanuli na filmskom platnu ili malim ekranima. Danas svi žalimo i patimo za rodnim krajem ali ja sam pokušao da dam svoj doprinos u čuvanju uspomena na zavičaj i ljude koji se više ne rađaju." - zaključuje Veljko.

Svi koji su zainteresovani za projekat filma "Pruga", Veljka možete kontaktirati putem telefona: +381 62 85 22 941 i +381 65 654 99 34

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc